Monday, June 04, 2007

Ferhat Özgür, "Let's Everybody Come Out Today"

For English Please scroll down
Ferhat Özgür, "Let's Everybody Come Out Today", 2002, photograph (two pieces), each 170x120 cm
Yapıt 2002 yılında küratörlüğünü Vasıf Kortun'un yaptığı Proje 4L İstanbul Güncel Sanat Müzesi'nde sergilendi. Sergi 1968 kuşağının isyankar tutumundan fezy alarak adını "Plajın Altında: Kaldırım Taşları" adını taşımaktaydı.
The work was exhibited in Project 4L Istanbul Contemporary Art Museum in 2002, curated by Vasıf Kortun. The name of the show which derived from the rebellious attitude of 1968 student generation was "Under The Beach: Pavement".
"Bir yanında Ankara Yarı Açık Ceza Evi, diğer yanında Büyük Ankara Hastanesi'nin bulunduğu bir sokak "Yan Sokak"ı. Tuhaf bir isimle doğup büyüdüğüm mahallenin adı nedense Şükriye Mahallesi olarak belirlenmiş. Çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım burada geçti. Sonra Demirlibahçe'de yaşadım, ta ki on iki yıldır ikame etmekte olduğum Oran Şehri'ne yerleşene kadar. Bu yeni bölge daha çok, sanatçı, yazar ve politikacıların toplandığı bir "uydu kent" olarak biliniyor.
Düzenli olarak ziyaret ettiğim Yan Sokak'a bir Pazar günü gittiğimde yapmak istediğim şey, bu sokakta ikame edenlerin kapılarını tıklatmak ve onları sokak boyunca tek bir sıra halinde dizmekti. Geriye kalan şey, onları sokağın bir girişinden bir de çıkışından (gerçekte çıkmaz bir sokaktı burası) görüntülemekti. İlk kez tüm mahalleli, tek bir ortak anı paylaşmak üzere dışarıdaydı. (F.Ö)

No comments: