Sunday, September 18, 2016

'Yumuşak Bir İnişi Takiben Dik Bir Uçurum', Rem Art Space and Gaia Gallery-İstanbul, 8 September - 22 October 2016

Sanatçılar: Burçak Konukman, Elif Süsler, Gül Ilgaz, Ferhat Özgür, Vahit Tuna, Ani Setyan, Emre Zeytinoğlu, Çınar Eslek, Gözde İlkin, Yıldız Çintay, Yasemin Özcan, Serda Çamlı, Ali Miharbi ve Erdem Ergaz 

Küratör: Mehmet Kahraman

8 Eylül – 22 Ekim 2016

Gaia Gallery ve REM Art Space, yeni sezona ortak bir sergiyle başlangıç yapıyor. İki farklı mekanda eşzamanlı olarak gerçekleşen sergi, 22 Ekim’e kadar REM Art Space ve Tarihi Elhamra Han'ın beşinci katında yer alan Gaia Gallery'de gezilebilir.

Belleğin anlık değişimlerine odaklanan Yumuşak Bir Inişi Takiben Dik Bir Uçurum sergisi, ‘an’ın sanatsal üretim biçimiyle ilişkisini sorunsallaştırıyor. Anlık karşılaşmaların zihinde yarattığı değişikliğe göre tepki veren bireyin ifade yöntemlerini görünür kılıyor. 

Zihin yaşamak için unutmak zorunda olduğu kadar unuttuklarının izini de korur. İfade edilemeyen, giz olarak kalan tanımsız bu izler, öznenin farkında olmadan karakterini belirleyen birer refleks olarak karşımıza çıkar.

Bu bağlamda Yumuşak Bir Inişi Takiben Dik Bir Uçurum sergisi, belleğin unutamadığı ve ifade edemediği izleri bir araya getiren resim, fotoğraf, video ve mekana özgü çalışmaların birlikteliğinden oluşan an’lık durumların görünür kılıyor.