Sunday, October 18, 2009

exhibition / sergi: 'I Received Your Invitation, Thank You'

sergi / exhibition


Mardin Valisi Hasan Duruer ve GAP İdaresi Baskanı Sadrettin Karahocagil,

Haziran 2010'da gerçekleştirilecek 'MardinGüncel' adlı
uluslararası serginin ön tanıtım etkinliği olan
'davetinizi aldım, teşekkürler!
adlı serginin açılışına ve Burhan Öçal konserine katılmanızdan onur duyarlar.

The Governor of Mardin Mr Hasan Duruer and The Head of The GAP Mr Sadrettin Karahocagil

would cordially invite you to honour the opening of the exhibition entitled “I received your invitation, thank you!”, which is organized as a preliminary event of the international exhibition to be held in June in 2010 and the concert of Burhan Öçal.


sanatçılar / artists

erdag aksel / fikret atay / kezban arca batibeki / burak bedenlier / hussein chalayan / serkan demir / twin gabriel / mehmet guleryuz / ursula mayer / oliver musovik / gani llalloshi / ahmet muderrisoglu / ozgur onurme / ferhat ozgur / adrian paci / goran skofic

curator: done otyam

sergi acilisi / opening ceremony: 24 ekim / october 2009 18:00
mekan / venue: kasimiye medresesi / kasimiye madrasah
mardin-turkey

burhan öçal konseri / concert: 23 ekim / october 2009: 18:00

yer / location: dara antik kenti / dara antique city – mardin- turkey


ayrintili bilgi icin / for further information: www.mardinguncel.com
catalog mevcuttur / catalogue is available




Turkce versiyon icin lutfen asagiya kaydiriniz.

''I Received Your Invitation, Thank You!''



The spectacular exhibition called ''I Received Your Invitation, Thank You'' is organized as a preliminary activity of the multinational contemporary art exhibition ''Mardin Contemporary'' which is planned to be held on June 2010.

The purpose of this exhibition is to carry today's art from Turkey's west to east ; to enable the people of Mardin to be in contact with contemporary art with the attendance of both nationally and internationally scaled artists; to add up some different kind of motion and aura to the geography of Mardin via academicians, students and various cultural communities; to create a new environment of sharing; to bring a new dimension to the definition of the usual concept of 'center' and to place Mardin in a central position by the help of esteemed exhibitions. Before all else, this exhibition will be displayed at the daily life locations of Mardin blended with historical architecture. As a result of this, Mardin a historically, culturally and geographically gifted city will constitute an unusual and intense field of experience for today's artists. The purpose of this project as to be held on an international scale is to provide the notification of above mentioned purposes and realities at international media and attract the attention of international cultural and art institutions. As a result of these activities, Mardin will prove its capability as a host in professional organizations with its both historical and cultural aspects and architectural achievements of performed restorations and will also create a new vision as a competition welcomer city.

Location: Mardin which means ''castles'' in Syriac, has a border with Syria at Southeast of Turkey and attracts attention as a very unique city with Arabian architecture touch.With its multicultural structure Mardin will achieve a new dimension with this contemporary art activity which will be held on 2010.

The preliminary opening exhibition will take place at recently restored Sabancı Museum in between the dates of October 24 , 2009 and November 30, 2009Public service areas such as PTT Building, Remains of Dara, Deyrülzaferan Monastery and Kasimiye Madrasah are also determined as display locations for the exhibition in 2010.

Sergi
‘Davetinizi Aldım, Teşekkürler / I Received Your Invitation, Thank You!”
“Davetinizi Aldım, Teşekkürler!” adlı sergi, Mardin’de 2010 Haziran ayında yapılması planlanan “MardinGüncel” adlı uluslararası kapsamlı güncel sanat sergisinin bir ön açılış etkinliği olarak planlandı. Etkinliğin amacı, güncel sanatı, Türkiye’nin Batısı’ndan Doğu’suna taşımak ve hem ulusal ve uluslararası ölçekteki saygın sanatçı katılımlarıyla güncel sanatın Mardin halkı ile yerinde temas kurmasını sağlamak, sanat yoluyla Mardin coğrafyasını sanatçılar, akademisyenler, öğrenciler ve farklı kültür topluluklarıyla hareketlendirmek, yeni paylaşım ortamları yaratmak, sanatta alışılagelmiş ‘merkez’ fikrinin tanımına yeni boyutlar getirmek ve Mardin’i saygın sergiler dizisiyle merkezi bir konuma oturtmaktır. Sergi öncelikle Mardin’in benzersiz tarihsel mimarisi ve Mardin halkının gündelik hayatıyla kaynaşan mekanlarında gerçekleşecektir. Bu vesileyle tarihsel, kültürel ve coğrafi zenginliklerle dolu olan Mardin kenti, güncel sanatçılar için de ilk kez bu kadar farklı ve yoğun bir deneyim alanı oluşturacaktır. Projenin uluslararası bir ölçekte gerçekleştirilme amacı ise yukarıda belirtilen amaçlar ve gerçeklerin uluslararası ortamlarda da fark edilmesini sağlamak ve uluslararası kültür ve sanat kurumlarının dikkatini Mardin’e çevirmektir. Mardin bu etkinliklerin sonunda, gerek tarihsel ve kültürel dokusuyla, gerek restorasyonu tamamlanmış mimari kazanımlarıyla profesyonel anlamda kapsamlı organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini kanıtlayacak ve rakabete açık bir kent olarak yeni bir vizyon yaratacaktır.
Mekan: Suryanice’de “kaleler” anlamına gelen Mardin, Türkiye’nin Güneydoğusunda Suriye sınırına komşu, Arap mimarisinin büyüleyici örnekleriyle dolu benzersiz bir kent olarak dikkat çekiyor. Suriye’nin Kuzeyindeki geniş boşluklara nazır kayalık coğrafyası ve çok kültürlü yapısıyla Mardin, 2010’da ilk kez kapsamlı bir güncel sanat etkinliğiyle farklı bir hareketlilik kazanacak.
Ön açılış sergisi restorasyonu biten Sabancı Müzesi’ 24 Ekim 2009 -30 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 2010’da kamusal alanlara da yayılacak etkinliğin diğer mekanları ise PTT Binası, Dara Harabeleri, Deyrülzaferan Manastırı ve Kasımiye Medresesi olarak belirlenmiştir.

No comments: